Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова взе участие

...
Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова взе участие
Коментари Харесай

Представиха работата на съвета за превенция и противодействие на корупцията в област Велико Търново на форум в София

Областният управител на Велико Търново проф. доктор Любомира Попова взе присъединяване в представянето на резултатите от Третия годишен Индекс на Местната система за честност – 2017 и отбелязването на Международния ден за битка с корупцията, което се организира в София.

„Като добра процедура на Областния публичен съвет за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в област Велико Търново бихме могли да отчетем организирането и провеждането на изнесени приемни на членовете на Съвета в общинските центрове, както и разгласяването на всички взети решения от съвещания и решения по антикорупционни политики на Областния публичен съвет за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в област Велико Търново посредством интернет страницата на Областен шеф. За реализиране на задачите на Националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в Република България (2015-2020) Съветът ще продължи своята работа за гарантиране на бистрота и гласност на административно-управленските процеси и за практикуване на цивилен надзор върху активността на държавната и локална власт.

Акцент ще бъде подложен и върху провеждането на антикорупционни образования в учебните заведения на територията на региона за създаване на антикорупционна настройка в подрастващите“, сподели проф. Попова.

По време на полемиката в София стана ясно, че в челото на класацията за трета поредна година е Бургас с показател от 3.74 точки, което е усъвършенстване спрямо 2016 година В групата на общините, подобряващи своя показател са и класираните на второ и трето място, надлежно Столична община с показател 3.69 и Стара Загора с показател 3.68. Общините, записали доста покачване на показателя по отношение на 2016 година са Пловдив, заемащ четвърто място в класацията с 3.57 точки, Габрово и Шумен с 3.44 точки, Благоевград и Велико Търново, надлежно с 3.41 и 3.40 точки.

Индексът на Местната система за честност е тригодишна самодейност на Асоциация „ Прозрачност без граници ”, която се реализира с поддръжката на Фондация „ Америка за България “. Индексът е основа за продан на положителни практики и развиване на потенциал у всички участници в политическия развой, гражданското общество и бизнеса на локално равнище в българските градове и райони.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР